Waarom je een website niet zelf moet bouwen

Niet de juiste/voldoende kennis

Als je op Google zoekt naar: "zelf een website bouwen" krijg je een ontelbaar aantal aan (goedkope) mogelijkheden om zelf een website te bouwen via makkelijke CMS-systemen zoals Wordpress. Je kunt dus zelf op een vrij makkelijke manier een website ontwerpen en bouwen maar dat betekent niet dat je ook daadwerkelijk bezoekers krijgt en dus converteert.


Zorg ervoor dat je website SEO-proof en conversiegericht is als je echt resultaat wilt boeken met jouw site. Als je veel kennis hebt van hoe je dit het beste kunt doen raad ik het je aan om het zelf te doen, heb je dit niet? Schakel dan een goed marketingbureau in dat meetbare resultaten kan laten zien.


Vraag vooraf aan de webbouwer wat hij/zij allemaal doet om ervoor te zorgen dat de website conversiegericht en SEO-proof zal zijn. Heb je een klein bedrijf een gebruik je jouw website alleen als portfolio om aan klanten te laten zien? Bouw 'm dan gewoon zelf via Wordpress of een ander CMS-systeem.

Slechte conversie en tijdrovend

Je hebt dus zelf na veel tijd en moeite een mooie website gebouwd maar je komt erachter dat je weinig bezoekers hebt en dus slecht converteert. Hoe kun je dit oplossen? Je kunt een SEO specialist inschakelen die ervoor gaat zorgen dat jouw website SEO-proof word.


De conversie zal dan beter zijn maar nog niet optimaal want het ontwerp is niet conversie gericht. Wat doe je dan? Je schakelt een webbouwer in en die gaat het ontwerp aanpakken. Eindstand heb je alsnog het geld uitgegeven wat je van tevoren wou besparen en het heeft je veel meer tijd en moeite gekost. Mijn tip? Schakel een ervaren webbouwer in die dit allemaal uit handen neemt.

Nog niet uitgelezen en wil je meer informatie over dit onderwerp? Lees dan onze andere blogs of bezoek de website van OMA. Dit artikel is geschreven door Mees van Dijk.