Vindbaarheid in Google

De volgende punten zijn belangrijk voor een hoge positie in Google:


Zoekwoorden

On & off-page SEO

Linkbuilding

Content

Snelheid

 

Gebruik de gratis SEO-tips hieronder om de vindbaarheid van jouw website een boost te geven:


  1. Optimaliseer de meta- titels en beschrijvingen van alle pagina’s. Zorg ervoor dat je de bezoeker uitnodigt om op de link naar jouw website te klikken. Maak een meta-titel nooit langer dan 55 tekens (inclusief spaties) en een meta-beschrijvingen moet tussen de 70 en de 155 tekens (inclusief spaties) zijn.
  2. Begin met bloggen, geef waardevolle informatie over jouw product of dienst in blog artikelen om zo meer vertoningen en kliks naar jouw website te krijgen.
  3. Check de snelheid. Via pagespeed.web.dev kun je gratis de snelheid van jouw website bekijken. Scoort jouw website slecht? Los de problemen zelf op of raadpleeg je webbouwer.
  4. Maak gebruik van belangrijke zoekwoorden, met logisch nadenken krijg je al een idee van waar jouw potentiële klanten op zullen zoeken. Verwerk deze zoekwoorden op belangrijke punten op jouw website. Bijvoorbeeld in titels, aan het begin en einde van paragrafen etc. (vermijd wel dat je je hele website vol zet met zoekwoorden).
  5. Vul alle alt-images in. Verwerk zoekwoorden in de beschrijvingen van foto’s.


Vraag voordat je een website laat bouwen altijd aan de webbouwer welke werkzaamheden er allemaal verricht worden om een hoge positie in Google te krijgen.

Nog niet uitgelezen en wil je meer informatie over dit onderwerp? Lees dan onze andere blog artikelen. Dit artikel is geschreven door Mees van Dijk.