#1 Tip voor meer website bezoekers

Ondanks dat er veel verschillende aspecten van een website in orde moeten zijn voor een succesvolle website is dit mijn nummer 1 tip voor meer website bezoekers.


Start met bloggen!


Ik hoor je al denken, maar waarom dan? Met bloggen kun je heel veel bezoekers naar jouw website leiden omdat je specifieke onderwerpen kunt bespreken en dus ook relevante zoekwoorden kunt gebruiken. 


Maak het makkelijk voor jezelf. Begin met het bloggen over een onderwerp dat je leuk vind. Denk logisch na over op welke zoekwoorden je wilt dat de pagina gevonden wordt en verwerk deze. Let er wel op dat je niet aan keyword stuffing doet want dit merkt Google en dit is niet ten goede van de vindbaarheid van de pagina. Je merkt vanzelf dat je na een tijdje (althans ik) het bloggen steeds leuker vind worden en je het met minder moeite doet. 


Het is wel belangrijk dat je niet een blog artikel online zet om maar iets online te zetten, probeer de lezer echt te voorzien van de juiste informatie met relevante links naar andere websites of artikelen en... langere artikelen worden beter gepositioneerd door Google dan korte. Tegenwoordig moet je dan al denken aan 2000 woorden want anders ziet Google de pagina als "thin content". Je moet namelijk proberen om een bezoeker zo lang mogelijk op jouw website te houden want dan ziet Google jouw content als waardevol en dan zul je vaker getoond worden in de zoekresultaten.


Belangrijk voordat je een blog online zet! 


Optimaliseer de meta-titels en beschrijvingen zodat je zo veel mogelijk impressies om kunt zetten tot kliks (je leest hier hoe je dat kunt doen).


Vergeet niet om de (nieuwe) pagina bij Google search console te laten indexeren zodat je aan Google laat weten dat je nieuwe content op je website hebt geplaatst zodat deze gecrawld kan worden.


Hou vol! Resultaat met bloggen zul je niet gelijk zien maar... hou vol, het zal het uiteindelijk meer dan waard zijn als je het op de juiste manier doet. Hieronder zie je een voorbeeld van een website waarmee wij zijn begonnen met bloggen.

meer website bezoekers

Nog niet uitgelezen en wil je meer informatie over dit onderwerp? Lees dan onze andere blog artikelen.


Dit artikel is geschreven door Mees van Dijk.