Doe deze 5 dingen als je hoger wilt scoren in Google

1. Meld je bedrijf aan bij Google mijn bedrijf

Google mijn bedrijf is een belangrijke plek om zoveel mogelijk informatie te delen over jouw bedrijf. Als mensen jouw bedrijf opzoeken op Google krijgen ze alle informatie te zien over jouw bedrijf (zoals hier rechts bij ons), het is dus van groot belang dat jij dit helemaal invult om de bezoeker de juiste informatie te geven als ze naar jou op zoek zijn.


Heb je jouw bedrijf hier nog niet aangemeld? Doe dit dan snel zodat Google en de bezoeker (beter) weet wie jullie zijn en wat jullie doen. Heb je dit al een keer ingevuld? Kijk dan even of je nog aanvullingen kunt doen.

2. Meld je bedrijf aan bij Google maps

Meld je ook aan bij Google maps, op die manier kunnen klanten jouw bedrijf makkelijk vinden en het draagt bij aan de vindbaarheid van jouw bedrijf. Typ in op Google: "aanmelden google maps" om ervoor te zorgen dat jouw bedrijf ook hierop zichtbaar word. Op deze manier heb je al aan Google laten weten dat je een bedrijf hebt via Google mijn bedrijf en dat je ook een vestiging hebt die mensen kunnen bezoeken. 

3. Verifieer jouw website via Google search console

Met Google search console kun je veel waardevolle informatie vinden over jouw website. Daarvoor moet je wel eerst jouw site verifiëren. Typ in op Google: "google search console verificatie" en volg één van de stappen om jouw website te verifiëren bij Google. Zodra jouw website is geverifieerd kun je ook een sitemap aanvragen en dan kun je per pagina achterhalen of er fouten zijn en hoe je deze kunt oplossen maar je kunt ook date zoals aantal vertoningen, aantal kliks etc. zien.

4. Doe een (gratis) snelheidscheck via Page Speed Insights en los de problemen op

Via www.pagespeed.web.dev kun je precies zien hoe jouw website presteert op technische vlak. Presteert jouw website slecht? Scroll dan naar beneden om te zien wat je kunt aanpassen om ervoor te zorgen dat jouw website razendsnel word. Waarom is dit nou ook belangrijk voor de positie in Google? Zij geven simpelweg de voorkeur aan de snelste website, is die van jouw langzamer dan jouw concurrent? Dan word je al snel lager gepositioneerd.

5. Vul alle meta-titels en beschrijvingen in

Door de juiste woorden te gebruiken in de meta-titels en omschrijvingen van jouw website word je beter vindbaar en kun je mensen aansporen om te klikken op jouw site. Gebruik de juiste zoekwoorden in de titels en omschrijvingen en je zult merken dat jouw website veel vaker bezocht zal worden. Een bezoeker wil graag de juiste informatie vinden op jouw website. Staat er in de meta-titel of omschrijving niet (duidelijk) waar jouw website of pagina over gaat? Dan zal diegene die niet op de link naar jouw site klikken.

Nog niet uitgelezen en wil je meer informatie over dit onderwerp? Lees dan onze andere blogs of bezoek de website van OMA. Dit artikel is geschreven door Mees van Dijk.