7 bewezen tips voor meer website bezoekers

1. Zorg voor unieke content

Zo maar van alles kopiëren en plakken lijkt een makkelijke oplossing voor content maar het werkt helaas niet. Tijdens het crawlen van jouw website zal Google erachter komen dat de content die jij van een andere site hebt afgeplukt niet van jouw is en dit is natuurlijk niet ten goede van jouw positie in Google.

2. Begin met video marketing

Wat vind jij leuker? Een saai blog zoals deze lezen of een video bekijken? Het is bewezen dat mensen eerder op een video zullen klikken en langer geïnteresseerd zullen zijn dan wanneer zij lappen met tekst zien. Maak het de bezoeker gemakkelijk en creëer een paar video´s. Je hoeft geen kei te zijn in spreken of animatie, wees oprecht en test het eens uit.

3. Zorg dat je actief bent op social media

Waarschijnlijk is jouw doelgroep actief op social media. Om die reden is het ook belangrijk voor jou om actief te zijn waar jouw doelgroep zich bevind. Of dit nu op Instagram, Facebook of Tiktok is. Steek er wat tijd en moeite in op een consistente basis, zo kun je een community opbouwen en vergroot je jouw naamsbekendheid.

4. Zorg ervoor dat je website mobielvriendelijk is

Ongeveer 50% van alle website bezoekers gebruikt een smartphone. Daarom is het erg belangrijk dat jouw website mobielvriendelijk is op alle apparaten. Werkt jouw website goed op een desktop/computer maar zijn teksten bijvoorbeeld veel te groot op een mobiel apparaat dan zul je ongeveer 50% minder conversie hebben via jouw website omdat deze bezoekers geen actie zullen ondernemen op jouw website.

5. Linkbuilding

Het hebben van autoritaire links van en naar jouw website is nog steeds belangrijk. Vraag aan andere bedrijven of ze een link willen plaatsen van jouw website op een pagina van hun in ruil voor bijvoorbeeld een artikel die je kunt schrijven of een review. Op deze manier ziet Google dat veel andere sites linken naar jouw website en hierdoor wordt jouw site volgens hun steeds belangrijker.

6. Zorg ervoor dat de pagina´s met elkaar linken

Hoe langer een bezoeker op jouw website blijft hoe beter. Zorg er daarom voor dat je de bezoeker van de juiste links voorziet naar de juiste pagina´s. Bekijk jouw pagina´s en bouw een goede interne linkstructuur op, Google vindt het namelijk leuk als jij veel interne links op jouw website hebt en dat is dan natuurlijk weer goed voor de positie in Google.

7. Zorg ervoor dat jouw website technisch op orde is

Google vindt het belangrijk dat jouw website technisch goed is. Is jouw website traag dan zal je niet snel bovenaan komen in Google. Test de technische prestaties van jouw website via www.pagespeed.web.dev en los de problemen op of vraag je webbouwer om hulp.

Nog niet uitgelezen en wil je meer informatie over dit onderwerp? Lees dan onze andere blogs of bezoek de website van OMA. Dit artikel is geschreven door Mees van Dijk.